Pinaatti-ricottacannelonit

Täytteen määrä vähän vaihtelee ricottapurkin koon mukaan, ja se vaikuttaa tarvittavien pastaputkien määrään (samoin se miten paljon täytettä kuhunkin putkeen survot).
Täyte on aika mietoa, joten pistä kastikkeeseen makua sen verran että riittää.
Kuvan cannelonit on valmistettu itse tehdystä pastataikinasta. Tein taikinasta ohuen levyn, josta leikkasin sopivan kokoisia palasia. Palan toiseen reunaan täytettä ja rullaus, rullat saumapuoli alaspäin vuokaan. Vähän hitaampaa kuin valmiiden putkien täyttö, mutta onpahan varmasti rakkaudella tehty.

16-20 kpl canneloni-putkia
2-3 dl juustoraastetta

Täyte
3 salottisipulia
3 valkosipulin kynttä
300 g pakastepinaattia
2 prk ricottaa
suolaa
mustapippuria
provencen yrttejä
50 g pinjansiemeniä

Kastike
1 tlk tomaattimurskaa
1 tlk paseerattua tomaattia
0,5-1 ruukku tuoretta basilikaa
1 rkl sokeria
suolaa
tabascoa tai muuta tulista maustekastiketta

Hienonna sipulit ja kuullota niitä muutama minuutti.
Lisää pinaatti ja sekoittele kunnes se on sulanut. Lisää sitten ricotta, mausteet ja pinjansiemenet, sekoita tasaiseksi.
Täytä pastaputket ja lado ne tiiviisti uunivuokaan (yhteen kerrokseen).
Sekoita kastikkeen ainekset ja kaada vuokaan.
Ripottele päälle juustoraaste.
Paista 200 C noin 25 min., koristele tuoreella basilikalla.



Kommentit