Pappa al pomodoro eli tomaatti-leipäkeitto
Ei ole se kaikkein kaunein ruoka, mutta jos käytät hyvälaatuisia tomaatteja niin on aika namia. Sitä paitsi vähentää hävikkiä, kun voit työntää tähän vanhat leivänkannikat. Parmesaania laita oman maun mukaan, meillä meni paljon 😀 4:lle 4 valkosipulin kynttä 1 puntti tuoretta basilikaa 2 tlk säilöttyjä kokonaisia tomaatteja suolaa mustapippuria noin 300 g kuivahtanutta leipää parmesaania Viipaloi valkosipuli, raasta parmesaani ja silppua basilika ("vähän sinne päin" rouheasti), jätä muutama lehti koristeeksi. Kuullota valkosipulia hetki pannulla. Lisää basilika ja tomaatit. Täytä tomaattitölkit vedellä ja lisää vesi pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Kiehauta, murskaa tomaatteja varovasti. Revi sekaan kuivahtanut leipä, saa olla isompinakin paloina. Anna porista välillä sekoitellen 5 min, lisää vettä jos haluat löysemmän koostumuksen. Lisää parmesaani (jätä vähän koristeeksi), sekoita. Koristele basilikalla ja parmesaaniraasteella.