Kesäkurpitsarisotto
Kuten kaikki muutkin risotot tämä kuuluu niihin ruokiin, jotka eivät odota syöjiä vaan syöjät odottavat tätä. Kutsu siis väki pöytään, kun ruoka on melkein valmista. Jos haluat vahvemman maun, käytä nesteenä kasvislientä. Toimii pelkiltään kevyenä ateriana, mutta voit tarjoilla myös lisukkeena. 4-6:lle 250 g kesäkurpitsaa 2-3 salottisipulia 2-3 valkosipulin kynttä 11 dl vettä suolaa 3 dl risottoriisiä 2-3 rkl sitruunan mehua 0,5 dl aurinkokuivattuja tomaattikuutioita tai -suikaleita 50 g parmesaania mustapippuria 0,5 dl tuoretta basilikaa Leikkaa kesäkurpitsa pieniksi kuutioiksi, hienonna salottisipulit ja valkosipuli, raasta parmesaani. Kiehauta vesi ja mausta suolalla. Ruskista kesäkurpitsakuutiot kasarissa tai isossa paistinpannussa aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä. Siirrä syrjään odottamaan. Kuullota sipulit aurinkokuivattujen tomaattien öljyssä. Lisää riisit ja tarvittaessa hieman öljyä. Anna riisin kuullottua. Lisää kasariin kuumaa vettä kauhallinen ke