Itse tehty pinaattipasta ja kesäkurpitsa-tomaattilisuke
Voit käyttää pastaan myös pakastettua pinaattia, silloin saattaa jauhoja tarvita enemmän. Kokeile korvata osa pinaatista rucolalla, ei ole pahaa niinkään. Älä kasaa pastapötköjä yhteen läjään, tarttuvat tehokkaasti kiinni toisiinsa (kahteen kertaan tekemisestä on kokemusta...). Tai sitten ripottele kunnolla jauhoja päälle. 4:lle Pasta 250-300 g durum-jauhoja 200 g tuoretta pinaattia Sekoita jauhot ja pinaatti tehosekoittimessa taikinaksi. Kaada taikina pöydälle, vaivaa hetki ja tunnustele tarvitsetko lisää jauhoja. Taikinan pitäisi olla muovailuvahamaista - pehmeää ja joustavaa, mutta ei saa tarttua käsiin. Ota taikinasta pieniä palloja ja pyörittele ohuiksi pötkylöiksi. Leikkaa pötköt muutaman sentin mittaisiksi paloiksi. Keitä reilusti suolatussa vedessä noin 5 min. Kesäkurpitsalisuke 200 g kesäkurpitsaa 1 pkt kirsikkatomaatteja 0,5 dl pinjansiemeniä 4 valkosipulin kynttä 1 tuore chili 50 g parmesaania tuoretta basilikaa suolaa mustapippuria Kuutioi kesäkurpitsa, puolita tomaatit,