Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on maaliskuuta 2, 2021.

Saag aloo eli perunoita ja pinaattia

Kuva
Saag aloo on pohjois-intialainen, mausteinen kasvisruoka. Sen voi syödä lisukkeena currylle, riisin kanssa tai niin kuin me, ihan siltäänsä. Jugurtti on aika tärkeä saag aloon seuralainen, se leikkaa mukavasti ruuan tulisuutta. Yksi lusikallinen currytahnaa voi olla hyvinkin riittävä, jos et kaipaa suuhusi ilotulitusta 4:lle 1-2 salottisipulia 3 tomaattia 1 tl korianteria (tai maun mukaan tuoretta) 1-2 rkl punaista currytahnaa 1 kg perunoita suolaa mustapippuria 3-5 dl vettä 300 g pakastepinaattia jugurttia Mausteöljy 0,5 dl öljyä 4 valkosipulin kynttä 1 tuore chili 2 tl kuminan siemeniä Pilko perunat sopiviksi suupaloiksi. Hienonna salottisipuli ja tomaatit tehosekoittimessa. Lisää korianteri ja currytahna, sekoita. Kuullota seosta isolla pannulla noin 5 min. välillä sekoitellen. Lisää perunat pannulle, mausta suolalla ja pippurilla, sekoita. Kaada pannulle vettä sen verran, että perunat melkein peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle ja anna porista hiljalleen välillä seko