Teriyaki-munakoisot
Myönnän kärsiväni pahanlaatuisesta Jamie Oliver -fanituksesta, ja tämänkin ruuan alkuperäinen resepti on hänen repertuaaristaan. Harvoin kuitenkaan noudatan Jamien ohjeita kirjaimellisesti, muokkaan niitä sen mukaan mitä meikäläisistä kaupoista löytyy ja miten paljon jaksan hifistellä. En tiedä miksi, mutta välillä vettä on pannulla 10 minuutin haudutuksen jälkeen ihan reilusti ja silloin menen tämän ohjeen mukaan. Välillä taas vesi kiehuu kokonaan pois, ja silloin lisään koisojen kääntämisen yhteydessä ensin vähän öljyä, sitten sipulin, chilin ja pähkinät, ja paistan hetken ennen teriyaki-kastikkeen lisäämistä. Lopuksi vielä loraus vettä ja parin minuutin haudutus. Jos tarjoat tämän lisukkeena, niin annos riittää kahdelle. Jos syöt sellaisenaan, valmista 1 koiso / syöjä. 1-2:lle 1 munakoiso suolaa mustapippuria 2,5 dl vettä 1 kevätsipuli 0,5-1 tuore chili maapähkinöitä 2-3 rkl teriyaki-kastiketta Viipaloi kevätsipuli, hienonna chili. Halkaise munakoiso pitkittäin ja tee leikkuupintaa