Pollo al limone (ja itse tehty pasta)
Työkaverilta saatu ohje, joka alunperin liittyi jotenkin Patricia Cornwellin Scarpetta-kirjoihin. Olipa reseptin keksijä kuka tahansa, hyvää on jos sitruunasta tykkää.
Helppoudestaan huolimatta tämä on meille aina ollut juhlaruoka, en oikein tiedä miksi.
Kuvassa on kaverina ensimmäinen ikinä itse tehty pasta. Vaatihan se vähän harjoittelua, mutta onnistui lopulta. Ja toisella kertaa mentiin jo ihan pro-meiningillä 😀
4:lle
4:lle
4 broilerin rintafilettä tai paistileikettä
vajaa 1 dl vehnäjauhoja
suolaa
mustapippuria
voita
3 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 dl valkoviiniä
0,5 dl sitruunamehua
valkopippuria
persiljaa / ruohosipulia
Sekoita lautasella jauhot, suolaa ja mustapippuria.
Kääntele broilerit jauhoissa, ruskista voissa muutama minuutti kummaltakin puolelta. Nosta kypsät palat syrjään odottamaan ja pyyhkäise pannu puhtaaksi.
Lisää pannulle vesi, liemikuutio, viini ja sitruunamehu. Keitä kastiketta hiljaa poreillen, kunnes sitä on jäljellä noin puolet (20-30 min), mausta suolalla ja valkopippurilla.
Laita broilerit kastikkeeseen ja hauduta kannen alla 5 min. Lisää vähän voita ja anna taas hautua 5 min.
Koristele persiljalla tai ruohosipulilla ja tarjoile vaikkapa itsetehdyn pastan kanssa.
Tuorepasta
1 muna / syöjä
100 g durumvehnäjauhoja / syöjä
Jos munat ovat pieniä, jauhoja riittää vähemmän.
Sekoita munat ja jauhot tehosekoittimessa muovailuvahamaiseksi taikinaksi. Jos tuntuu tahmealta, lisää varovasti jauhoja. Jos taas on kuivaa, lisää hieman vettä.
Kumoa seos pöydälle ja vaivaa sitä hetki, jotta saat joustavan, kiinteän taikinan. Kaulitse ohueksi levyksi ja leikkaa suikaleiksi, tai vetele pastakoneen läpi. Käytä sen verran jauhoja, että nauhat pysyvät irrallisina.
Keitä muutama minuutti reilusti suolatussa vedessä.
Kommentit
Lähetä kommentti