Gado gado -salaatti
Gado gado on indonesialainen vähän kaikkea sisältävä salaatti, jonka juju on pähkinäinen kastike. Peruna ja pavut tekevät tästä jo todella ruokaisan, mutta lisää halutessasi keitettyjä munia ja/tai paistettua tofua (kuuluvat alkuperäisiin ohjeisiin). 4:lle 250 g kiinteitä perunoita 150 g pitkiä vihreitä papuja 1 dl soijapapuja tai herneitä 250 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja pala kurkkua 1-2 porkkanaa jäävuorisalaattia 150 g puna- tai kiinankaalia 1 dl mungpavun ituja 1 tlk kidneypapuja 1 dl suolapähkinöitä Kastike 4 valkosipulin kynttä 1 dl maapähkinävoita 1 dl vettä 0,5 dl sitruunamehua 0,5 dl fariinisokeria 1 tl kuivattua chiliä 2 rkl kalakastiketta tai soijaa Keitä perunat ja kuutioi / viipaloi ne hieman jäähtyneinä. Sulata pavut, jos käytät pakastettuja. Puolita tomaatit, paloittele kurkku ja raasta porkkana. Pieni salaatti ja viipaloi kaali. Huuhtele ja valuta kidneypavut. Sekoita kastikkeen ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi. Kokoa kaikki ainekset salaatiksi.