Kesäkurpitsa-parsakaalipiirakka
Tässäpä vähän erilainen suolainen piirakka, rapsakalla voitaikinapohjalla. Jos täytettä tulee enemmän kuin piirakkaan mahtuu niin ei huolta, paistat siitä oikein makoisat kasvispihvit. Juustona kannattaa käyttää jotain vähän voimakkaampaa, esim. cheddaria tai emmentalia. 1 kesäkurpitsa 1 parsakaali 5 kevätsipulia 6 munaa 100 g juustoa suolaa mustapippuria punaista pestoa 1 pkt lehti- tai voitaikinaa (pakaste) Sulata taikina. Raasta kesäkurpitsa ja parsakaalin varsi, pilko parsakaalin kukinto pieniksi suupaloiksi ja suikaloi kevätsipulit. Raasta juusto ellet käytä valmista raastetta. Sekoita kulhossa kasvisraasteet, sipuli, parsakaalin nuput, munat ja suurin osa juustoraasteesta. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaulitse taikina noin puolet ohuemmaksi ja levitä leivinpaperin päälle uunivuokaan. Voit laittaa taikinan myös uunipellille, mutta vuoassa saat varmemmin tarpeeksi korkeat reunat. Voitele pohja punaisella pestolla, levitä päälle täyte sekä loppu juustoraaste. Lisää pinnalle vielä