Melanzane
Tämä italialainen munakoisovuoka (lihaton ja pastaton lasagne 😄) on meillä ehdoton viikonloppuherkku. Munakoisoviipaleiden itkettämiseen ja paistamiseen pitää varata aikaa ja kärsivällisyyttä, mutta lopputulos on vaivan arvoinen. Itkettäminen on tärkeää kosteuden poistamisen, ei maun takia. Varoitus: ei ole laihduttajan eväs 😄 6:lle 800-1000 g munakoisoa suolaa 500 g mozzarellaa 3 dl parmesaania raastettuna 0,5 ruukkua tuoretta basilikaa Tomaattikastike 1 sipuli 3 valkosipulin kynttä 800 g kokonaisia säilöttyjä tomaatteja (murskakin käy) 2 rkl tomaattipyrettä 2 tl sokeria 1 tl balsamiviinietikkaa kuivattua basilikaa suolaa mustapippuria 1 dl tuoretta basilikaa Viipaloi munakoisot pitkittäin noin puolen sentin viipaleiksi, ripottele niiden pinnalle suolaa ja itketä 30 min. Hienonna sipuli ja valkosipuli, kuullota. Lisää säilyketomaatit ja riko niitä pienemmiksi. Lisää tomaattipyre, sokeri, etikka, mausteet ja revityt basilikanlehdet. Keitä 30 min ja soseuta h