Marokkolainen bataattipata
Pähkinäisestä ja mausteisesta bataattipadasta joko pitää tai ei pidä, maustesekoitus on sen verran "eksoottinen". Helppo naan-leipä toimii mainiosti tämänkin ruuan kumppanina. 4:lle 800 g bataattia 2 salottisipulia 4 valkosipulin kynttä 1 rkl inkivääritahnaa 2 tl juustokuminaa 1 tl kanelia 1 tl jauhettua korianteria suolaa 1 tlk kidneypapuja 1 dl maapähkinävoita 1 tlk paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa 4 dl vettä Leikkaa bataatti kuutioiksi, hienonna sipulit. Kuullota sipulit, inkivääri ja mausteet isossa paistinpannussa tai kattilassa. Lisää bataatti ja kuullota vielä noin 5 minuuttia. Lisää valutetut pavut, maapähkinävoi, tomaatti ja vesi. Sekoita ja anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia välillä sekoittaen.