Papu-tomaattivuoka
Voit tarjoilla ruuan sellaisenaan kasvisruokana tai lisäkkeenä jonkin sortin lihalle. Papujen ei tarvitse olla juuri kidneypapuja, toimii kyllä muillakin. Samoin tomaatit voivat olla osin tai kokonaan kirsikka- tai miniluumutomaatteja, niille riittää puolitus. Jos käytän tomaattimurskaa, niin pyöräytän sauvasekoittimella tasaiseksi, mutta ei se mitenkään välttämätöntä ole. 4:lle 400 g tomaattia 1 tlk kidneypapuja 1 tlk kikherneitä 3 valkosipulin kynttä 0,5 purjoa 100 g parmesaania tuoretta basilikaa suolaa mustapippuria 1 dl vettä 1 kasvisliemikuutio 1 tlk paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa Viipaloi tomaatit, hienonna valkosipuli ja basilika, suikaloi purjo, raasta parmesaani. Lado voideltuun vuokaan "kiinteät" ainekset pariksi kerrokseksi, jätä pari kourallista parmesaanista pinnalle. Kiehauta vesi ja liuota siihen liemikuutio. Lisää paseerattu tomaatti ja sekoita. Kaada seos vuokaan. Ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 200 C noin 45 min.