Ratatouillegnocchit
Purjon ja muiden sipuleiden ohella opettelen paprikan syömistä, tässä yksi hyväksi havaittu tapa. Kannattaa käyttää tuorepastaosastolta löytyviä perunagnocceja, kuiva vehnäpasta on ihan eri asia. Voi sitäkin toki laittaa, mutta sitten tarvitset enemmän vettä ja pidemmän keittoajan. Mitä pienemmäksi pilkot kasvikset, sitä joutuisammin sapuska valmistuu (tuskin tuli kenellekään yllätyksenä 😁). 4:lle 2 salottisipulia 3 valkosipulin kynttä 1-2 kesäkurpitsaa 1 paprika 1 munakoiso rosmariinia timjamia 1 tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja 1-2 dl vettä suolaa mustapippuria 1 pussi perunagnoccheja Parmesaanikastike parmesaania 1 prk ranskankermaa Hienonna sipulit, pilko kesäkurpitsat, paprikat ja munakoiso pieniksi suupaloiksi, raasta parmesaani. Sekoita ranskankerma ja parmesaani, laita jääkaappiin odottamaan. Kuullota isolla pannulla tai kattilassa sipuleita, kasviksia ja yrttejä pari minuuttia. Lisää tomaatit ja vesi, mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kannen alla 5-10 minuuttia,