Juusto-pinaattipiiraat
Nopeat pikkupiiraat ruuaksi tai kahvipöytään, toimivat myös loistavasti retkieväänä. Maistuvat sekä lämpiminä että kylminä. Osan juustokuutioista voi varmasti korvata vaikka cheddar-raasteella tai homejuustolla, mitä jääkaapissa nyt sattuu olemaan. 6 kpl 1,5 dl vettä 5 dl vehnäjauhoja 1 tl kuivahiivaa 0,5 tl sokeria 0,5 tl suolaa 50 g voita Täyte: 100 g pakastepinaattia mustapippuria suolaa 3 valkosipulin kynttä 125 g mozzarellaa 200 g salaatti- ja/tai vuohenjuustokuutioita 0,5 dl turkkilaista jugurttia 1 muna chilihiutaleita tai -jauhetta Sulata voi. Lämmitä vesi reilusti kädenlämpöiseksi, liuota siihen kuivahiiva. Lisää sokeri ja suola sekä suurin osa jauhoista, sekoita. Lisää voisula ja loput jauhot, vaivaa muutama minuutti kunnes taikina irtoaa kulhon reunoista ja sormista. Anna nousta lämpimässä 30 min. Hienonna valkosipulin kynnet ja pieni mozzarella. Sulata ja kuullota pinaattia öljyssä paistinpannulla, mausta suolalla ja pippurilla, siirrä syrjään. Kuullota valkosipulia muutam