Herne-pekoni-vuohenjuustorisotto
Risotto, joka on oikein hyvää ilman vuohenjuustoakin. Molempi parempi... 4:lle 1-1,5 vettä 2-3 kana- tai kasvisliemikuutiota voita 2 salottisipulia 1 pkt pekonia tuoretta tai kuivattua timjamia 400 g risottoriisiä 200 g pakasteherneitä suolaa mustapippuria 100-150 g vuohenjuustoa 75 g parmesaania tai pecorinoa Hienonna sipuli, suikaloi pekoni, raasta parmesaani. Kiehauta vesi, lisää liemikuutiot. Kuullota sipulia, pekonia ja timjamia voissa, kunnes pekoni on kypsää ja sipulit pehmeitä (älä "kärvennä"). Lisää riisi ja kuullota vielä hetki. Lisää lientä desi kerrallaan ja anna aina imeytyä kunnolla, ennen kuin lisäät enemmän. Jatka keittämistä kevyesti poreillen ja välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa. Kun lientä on vielä hieman jäljellä, lisää herneet. Mausta kypsä risotto suolalla ja pippurilla, lisää vuohenjuusto ja parmesaani.