Sitruunainen kanakeitto
Tämän kreikkalaisen keiton alkuperäisessä ohjeessa mm. keitellään itse kokonaisesta kanasta liemi, mutta kuka sellaista jaksaa tai ehtii? Olen siis muokannut ohjetta paremmin arki-iltaan sopivaksi, enkä usko että se hifistelemällä olisi kovinkaan paljon parempaa. Olemme tehneet sopan sekä paahdetuista että paahtamattomista sitruunoista. Paahdetuista tulee vähän pehmeämpi maku, mutta se on tietysti yksi työvaihe lisää. Voit yhtä hyvin maustaa broilerileikkeet suolalla, pippurilla, valkosipulirouheella ja sipulijauheella sekä paahtaa ne uunissa samaan aikaan sitruunoiden kanssa, nyt ei kaivata rapeaa ruskistuspintaa. Tai käytä aiemmasta ruuasta jääneitä tähteitä, ei tämä ole niin nuukaa. Pinaattina kannattaa käyttää kokonaista lehtipinaattia. Hienonnetuista kuutioista tulee mielestäni jotenkin liian kokonaisvaltaisesti vihreää, pinaattikeiton näköistä. 6:lle 500-600 g broilerin paistileikkeitä tms. suolaa mustapippuria 3 valkosipulin kynttä 1 sipuli 1,5 l vettä 2 kanaliemikuutiota tai 3