Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on marraskuuta 20, 2020.

Sienipiirakka

Kuva
Ei ole ruokaa, jota paketillinen pekonia ei parantaisi 😀 En ole koskaan oikein mittaillut täytteen aineksia, vedän silmämääräisesti ja tunteella.  Tärkeää on sekoittaa juustoraaste täytteeseen, muuten se tekee vain kovan kuoren piirakan päälle. mikä tahansa (pakaste)piirakkataikina 1 pkt pekonia sieniä (kanttarelleja, orakkaita, suppilovahveroita)  1 sipuli  suolaa  mustapippuria  muita haluamiasi mausteita / yrttejä  1 prk ranskankermaa  (tuorejuustoa)  juustoraastetta  (ruokakermaa) Levitä piirakkataikina vuokaan, esipaista tarvittaessa.  Hienonna sipuli ja sienet, suikaloi pekoni.  Paista pekonisuikaleet (ei kannata ”kärventää”), lisää pannulle sienet ja sipuli, paista muutama minuutti. Mausta suolalla, pippurilla ja mahdollisilla muilla mausteilla.  Lisää ranskankerma ja halutessasi tuorejuustoa.  Sekoita joukkoon juustoraaste, anna sulaa. Seos saa olla tässä vaiheessa löysähköä, lisää tarvittaessa loraus vettä tai ruokakermaa.  Levitä täyte vuokaan, paista 225 C noin 30 min.