Kesäkurpitsa-jauhelihapihvit ja purjo-ohrarisotto
Jauhelihapihveistä saa oikein meheviä, kun heittää sekaan kesäkurpitsaraastetta. Pihvitaikinasta tulee kyllä aika löysää, nättien pihvien muotoileminen käsillä ei ainakaan minulta onnistu... "Risoton" lopullinen keittoaika riippuu ohrahelmistä, saattaa viedä kauemminkin (usko paketin keitto-ohjetta). Nesteen määräkin on sinne päin: lisää vettä tarvittaessa, tai jos tuntuu kovin löysältä, laita maitoa vähemmän. 4:lle Kesäkurpitsa-jauhelihapihvit 400 g kesäkurpitsaa 3 salottisipulia 3 valkosipulin kynttä oreganoa suolaa mustapippuria 0,5 dl korppujauhoja 0,5 dl vettä 1 muna 400 g jauhelihaa Raasta kesäkurpitsa, hienonna sipulit. Kuullota kesäkurpitsaa ja sipuleita pannulla muutama minuutti, mausta ja siirrä syrjään jäähtymään. Sekoita korppujauhot, vesi ja muna kulhossa, anna turvota 5 min. Lisää jauheliha ja kesäkurpitsaseos korppujauhoihin, sekoita tasaiseksi. Kauho lusikalla taikinasta kasoja pannulle ja tasoittele pihveiksi. Paista "sopivalla lämmöllä kauniin ruskeiks