Sämpyläboston
Tällä taikinareseptillä teen ihan perussämpylätkin, niitä tulee 16 kpl. Siemeniä ja leseitä laitan jos laitan, sitä mitä kaapissa on ja sen verran kuin milloinkin hyvältä tuntuu. Resepti on siis "ohjeellinen", tunteella tulee parasta kuten yleensäkin. Itse teen taikinan aina Kenillä (meidän yleiskoneella on ihan nimi 😀), mutta jos mieluummin vaivaat käsipelillä niin anna palaa vaan. Jauhoja en pahemmin mittaile, sammutan koneen kun taikinamöykky juuri ja juuri irtoaa kulhon reunoista. Mitä löysemmäksi taikinan jättää, sitä pehmeämpiä sämpylöistä tulee. Bostonin täytteeksi voit laittaa melkein mitä tahansa, tässä yksi mahdollisuus. reilut 20 kpl Sämpylätaikina 5 dl maitoa (tai 5 dl vettä ja 2 rkl maitojauhetta) 1 pussi kuivahiivaa 2 tl suolaa 2 rkl siirappia 0,5 dl seesaminsiemeniä (0,5 dl pellavansiemeniä) (1 dl kauraleseitä) 3 dl vehnäjauhoja 6-8 dl sämpylä- / hiivaleipäjauhoja 5 "ruiskausta" juoksevaa margariinia Täyte 2 salottisipulia 2 valkosipulin kynttä 1 tu