Pilkulliset kesäkurpitsapihvit
Valurautaisella lettupannulla näistä tulee ihan parhaita. 16 kpl noin 800 g kesäkurpitsaa 2 rkl pellavansiemeniä 2 rkl vettä 200 g raejuustoa 100 g (pakaste)maissia 0,5 dl mannaryynejä oreganoa tai muita yrttimausteita suolaa mustapippuria 2 munaa Raasta kesäkurpitsat karkealla terällä, laita siivilään ja sekoita raasteeseen suolaa. Anna valua 30 min. Laita pellavansiemenet ja vesi kulhoon, anna turvota 30 min. Valuta tarvittaessa raejuusto ja sulatettu maissi. Purista kurpitsaraaste mahdollisimman kuivaksi ja laita kulhoon. Lisää pellavansiemenet, raejuusto, maissi, mannaryynit ja mausteet, sekoita. Lisää munat, sekoita ja laita jääkaappiin 30-60 min. Paista pihvit öljyssä paistin- tai lettupannulla molemmin puolin, yhteensä 8-10 min.