Peruna-kesäkurpitsavuoka
Vuoka on helppo tehdä, mutta paistoaika on sen verran pitkä, että menee ehkä enemmän viikonloppu-osastolle. Tätä on tehty sekä jauhelihasta että kummastakin "korvikkeesta", kaikki yhtä hyviä. Soijarouhettakin voisi varmasti kokeilla, jos sitä on tottunut käyttämään. Meillä soijarouhepussi on hylätty kaapin perälle, maistuu liikaa soijalle ja on koostumukseltaankin vähemmän miellyttävää... 4:lle 400 g kesäkurpitsaa 600 g perunaa 1 sipuli tai pari salottisipulia 2 valkosipulin kynttä 400 g jauhelihaa (lihattomaan versioon esim. Muru- tai Mifu-jauhista) 1 pussi taco- tms. mausteseosta (sieltä texmex-hyllystä) 400 g tomaattimurskaa 1 dl vettä 200 g juustoraastetta Viipaloi kesäkurpitsa ja perunat (perunat saavat olla aika ohuita). Hienonna sipuli ja valkosipuli. Ruskista sipulit ja jauheliha, lisää mausteseos, tomaattimur