Samettisen kermainen juuressosekeitto
Vaaleista juureksista tulee vähän väritön, mutta oi niin hyvä soppa. Ne myös pehmenevät keitettäessä tosi tehokkaasti, joten keitosta saa soseutettua helposti ihanan sileän. Käyttämällä valmista peruna-sipulisekoitusta selviät vähemmällä kuorimisella ja pilkkomisella, mutta mikäänhän ei estä käyttämästä tuoreita pottuja. 4:lle 300 g palsternakkaa 200 g maa-artisokkaa pala juuriselleriä 1 rkl inkivääritahnaa 500 g peruna-sipulisekoitusta (pakaste) 1 kasvisliemikuutio 3 dl vettä 2 dl maitoa 2 dl ruokakermaa suolaa mustapippuria Pilko palsternakka, maa-artisokka ja juuriselleri, kuullota kattilassa pari minuuttia. Lisää inkivääritahna ja kuullota vielä hetki. Lisää peruna-sipulisekoitus, liemikuutio, maito ja vesi. Keitä noin 20 min., kunnes juurekset ovat pehmeitä. Soseuta keitto, lisää ruokakerma ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele tuoreella timjamilla.