Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on toukokuuta 10, 2021.

Samettisen kermainen juuressosekeitto

Kuva
Vaaleista juureksista tulee vähän väritön, mutta oi niin hyvä soppa. Ne myös pehmenevät keitettäessä tosi tehokkaasti, joten keitosta saa soseutettua helposti ihanan sileän. Käyttämällä valmista peruna-sipulisekoitusta selviät vähemmällä kuorimisella ja pilkkomisella, mutta mikäänhän ei estä käyttämästä tuoreita pottuja. 4:lle 300 g palsternakkaa 200 g maa-artisokkaa pala juuriselleriä 1 rkl inkivääritahnaa 500 g peruna-sipulisekoitusta (pakaste) 1 kasvisliemikuutio 3 dl vettä 2 dl maitoa 2 dl ruokakermaa suolaa mustapippuria Pilko palsternakka, maa-artisokka ja juuriselleri, kuullota kattilassa pari minuuttia. Lisää inkivääritahna ja kuullota vielä hetki. Lisää peruna-sipulisekoitus, liemikuutio, maito ja vesi. Keitä noin 20 min., kunnes juurekset ovat pehmeitä. Soseuta keitto, lisää ruokakerma ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele tuoreella timjamilla.