Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on toukokuuta 29, 2020.

Paahdettu bataatti ja tomaatti-maapähkinäkastike

Kuva
Meillä käydään keskustelua onko tämä ihan oma ruokansa vai enemmänkin lisuke, syöty on kummallakin tavalla. Kastiketta tulee aika reilusti, mutta toimii hyvin ihan vaikka broilerin kanssa. Älä siis heitä mahdollisia jämiä pois. 4:lle 2-3 bataattia suolaa tuoretta basilikaa 2 rkl kurpitsansiemeniä 1 rkl seesaminsiemeniä Kastike 1 tlk säilykekirsikkatomaatteja 0,5 dl maapähkinävoita 2 rkl soijaa 1,5 rkl vaaleaa tai vaahterasiirappia suolaa Paahda siemeniä hetki, siirrä syrjään odottamaan. Kuori ja lohko bataatit. Nosta uunipellille ja pirs­kota päälle öljyä, mausta suolalla. Paahda 200 C noin 20 minuut­tia. Sekoita kattilassa kastikkeen ainekset, keitä 10 minuuttia välillä sekoitellen ja soseuta. Koristele hienonnetulla basilikalla ja paahdetuilla siemenillä.