Linsseillä täytetyt bataatit
Nyt löytyi taas herkku, joka on kevyt mutta täyttävä 😀 Ja ai niin namia! Ras el hanout on seos, jota pitäisi löytyä kaupan kuin kaupan maustehyllystä. Jos omassa kaapissa sitä ei ole etkä viitsi ostaa, niin heittele linssien sekaan esim. vähän paprikaa, korianteria, mustapippuria, kurkumaa ja neilikkaa. 4:lle noin 2 kg bataattia (tai koosta riippuen 1 kpl / syöjä) öljyä suolaa Täyte: 2 tlk keitettyjä linssejä 3 valkosipulin kynttä 1 rkl inkivääritahnaa 1 tl fariinisokeria 1 tl ras el hanout -maustetta 1 tl suolaa 0,5 tl kardemummaa 0,5 tl chiliä 4 rkl pähkinärouhetta 200 g fetaa Huuhtele ja harjaa bataatit puhtaiksi, leikkaa pitkittäin puoliksi. Laita bataatit leikkuupinta ylöspäin leivinpaperin päälle pellille, valele päälle öljyä ja ripottele suolaa. Paahda 200 C 30–40 minuuttia, kunnes bataatit ovat pehmeitä. Valuta ja huuhtele linssit, hienonna valkosipuli. Kuullota valkosipulia ja inkivääritahnaa muutama minuutti. Lisää linssit ja paista hetki. Lisää pannulle sokeri ja m