Karibialainen kanapata
Makumatkamme ovat viime aikoina suuntautuneet itään, joten tehdään nyt täyskäännös ja matkataan Karibian lämpöön. Mausteaineita on niin että riittää, ja kaikilla on roolinsa. Nestettä padassa on aika runsaasti, mutta jos sitä jää jäljelle niin saat mainion valmiin liemen vaikkapa jollekin sosekeitolle. Tämä kanapata toimii muuten myös ihan ilman kanaakin, testattu on. 6:lle 6 broilerin paistileikettä 2 rkl sitruunamehua 2 tl currya 2 rkl ruoko- / fariinisokeria 1 bataatti 2-3 porkkanaa 2 salottisipulia 3/4 paprika 2 tuoretta chiliä 1 rkl inkivääritahnaa 1 kanelitanko 2 laakerinlehteä 2-3 valkosipulin kynttä 3 tl maustepippuria 2 tl fenkolin siemeniä 3 tl kurkumaa suolaa mustapippuria 1 l vettä 2 kanaliemikuutiota kevätsipulia Riisi 1 valkosipulin kynsi 1 salottisipuli 1/4 paprikaa 7,5 dl vettä 2 kasvisliemikuutiota 3 dl riisiä 1 tlk kidneypapuja sitruunamehua timjamia Pilko bataatti, porkkana ja paprika. Hienonna sipuli ja chili, viipaloi kevätsipuli. Liuota liemikuutiot kuumaan veteen