Tekstit

Näytetään blogitekstit, joiden ajankohta on marraskuuta 2, 2020.

Meksikolainen tomaatti-paprikakeitto

Kuva
Simppeli soppa, reilusti "härpäkkeitä" 😀 Eihän niitä lisuja tietenkään aina tarvitse kaikkia olla, miltä nyt kulloinkin tuntuu. Jos ei ole paahdettuja paprikoita (pitäisi löytyä ihan säilykehyllystä) niin tuoreetkin käyvät, niitä kannattaa sitten vain kypsytellä pidempään. 4-6:lle 3 kevätsipulia 4 valkosipulin kynttä 0,5 punttia tuoretta korianteria tai persiljaa 1 tlk paahdettuja paprikoita 2 tlk tomaattimurskaa 8 dl vettä suolaa 1,5 dl (basmati)riisiä lime 2,5 dl jugurttia tuoretta tai kuivattua minttua jalapeno-viipaleita 1 kevätsipuli 1 tuore chili fetaa kirsikkatomaatteja 1-2 avokadoa tortillalastuja Pilko sipulit ja kuullota kattilassa.  Lisää korianteri / persilja, paprikat, tomaattimurska ja vesi, mausta suolalla ja kiehuttele hetki. Lisää riisi ja limen mehu, keitä noin 8 min kannen alla kunnes riisi on kypsää. Soseuta jugurtti, minttu ja jalapeno-viipaleet juoksevaksi kastikkeeksi. Hienonna kevätsipuli, chili ja feta, puolita kirsikkatomaatit ja pilko avokado. Sose