Fenkolikeitto ja juustoiset krutongit
Tämä oli ensimmäinen kokemukseni fenkolin kanssa kokkaamisesta, mutta ei varmasti jäänyt viimeiseksi. Jostain olin saanut päähäni etten välitä fenkolin mausta (vaikka anis-karkeista pidänkin), kuinka väärässä sitä ihminen voikaan olla... Krutonkien kanssa piti vähän harjoitella kuvan ottamisen jälkeen. Parempi tulos tulee, kun leivän leikkaa pidemmiksi "tikuiksi", joita on paljon helpompi dipata keittoon. Tai sitten kannattaa leikata suoraan suupaloiksi. 4:lle 3 valkosipulin kynttä 2 salottisipulia 2 fenkolia 1 tlk isoja valkoisia papuja 1 kasvisliemikuutio 5 dl vettä suolaa pippuria Krutongit 1 muna 50 g cheddaria kuivattua chiliä 1 tl fenkolinsiemeniä vanhaa leipää Hienonna sipulit, suikaloi fenkolit (jätä vihreät "hörsylät" koristeeksi), raasta cheddar hienolla terällä. Kuullota sipuleita ja fenkolia hetki kattilassa, jätä sitten hautumaan noin 30 min., kunnes fenkolit ovat pehmeitä. Sekoittele välillä ja lisää tarvittaessa loraus vettä. Lisää pavut säilöntäliem