Papu-palsternakkapata
Tähän pataan voi hyvin käyttää muitakin papuja, mutta isot valkoiset pavut näyttävät kivoilta. Myös palsternakan voi korvata periaatteessa millä tahansa juureksilla. Etikan suhteen kannattaa olla varovainen, sitä on helpompi lisätä kuin ottaa pois. Sama juttu on kanelin kanssa, kaivele tanko aikaisemmin pois padasta jos epäilyttää. Veden määrä riippuu tomaattimurskan nestepitoisuudesta ja siitä miten "paksun" ruuan haluat. 6:lle 2 tlk isoja valkoisia papuja 3-4 salottisipulia 3-4 valkosipulin kynttä 300 g palsternakkaa 1 kg tomaattimurskaa n. 4 dl vettä 0,5 dl juoksevaa hunajaa 0,5 dl punaviinietikkaa 2 rkl tomaattipyrettä suolaa mustapippuria 2 laakerinlehteä 1 kanelitanko 150 g fetaa Hienonna sipuli ja valkosipuli, leikkaa palsternakka sopiviksi suupaloiksi. Kuullota padassa muutama minuutti. Huuhtele ja valuta pavut. Lisää pataan tomaattimurska, vesi, hunaja, punaviinietikka, tomaattipyre, suola, pippuri, laakerinlehdet ja kanelitanko. Keitä 5 minuu