Kanaa Kung Pao
Broileri marinoituu pitkään, mutta muuten tämä kiinalaisherkku on nopea ja helppo. Toki voit laittaa broikut marinoitumaan vaikka edellisenä iltana, niin saat töiden jälkeen pötyä pöytään siinä ajassa kun riisi kypsyy. Alkuperäisessä ohjeessa olisi lisäksi 1 tl murskattuja setsuaninpippureita, mutta meille riittää tämä vähemmän pippurinen versio. Makua ja potkua on kyllä ihan riittävästi ilmankin. Perunajauhot tuppaavat "klimppiytymään" kastikeastian pohjalle, sekoita siis kunnolla ennen kuin lisäät pannulle. 4-5:lle 500-600 g broilerin paistileikkeitä 2 rkl soijaa 1 rkl riisiviinietikkaa 3 tl perunajauhoja 1 tl suolaa 1 tuore chili 1 tl mustapippuria 6 valkosipulin kynttä 2 kevätsipulia 1 rkl inkivääritahnaa kourallinen maapähkinöitä Kastike 1 rkl perunajauhoja 3 rkl soijaa 1 rkl riisiviinietikkaa 1 rkl sokeria 1 rkl (seesami)öljyä 1 dl vettä Paloittele broilerit. Sekoita kulhossa soija, etikka, perunajauhot, suola ja tilkka vettä. Lisää broilerit ja anna marinoitua jääkaapi