Munakoiso-kuzi

Kuzi on malesialainen curry-ruoka, jonka sukulainen löytyy myös Arabiasta. Tätä voisi siis ihan hyvin nimittää helpommin tunnistettavaksi munakoiso-curryksi, mutta minusta on vain paljon hauskempi kutsua alkuperäisellä nimellä. Tiedän, huono huumorintaju...
Kuzin pointti maustetahnan lisäksi on rusinat ja mantelit. Alkuperäisen ohjeen mukaan ne pitäisi paahtaa pannulla, mutta minä en ole jaksanut, hyvää on ilman paahtamistakin.
Kuva ei muuten tee oikeutta sapuskalle, on paljon parempaa kuin miltä näyttää.

4:lle

1 kg munakoisoja
suolaa
pippuria
1 rkl inkivääritahnaa
5 salottisipulia 
5 valkosipulin kynttä
5 dl vettä
2 rkl fariini- tai ruokosokeria 
1 kasvisliemikuutio 
3-4 rkl jugurttia
rusinoita
mantelilastuja
1-2 tuoretta chiliä
 
Kuzi-maustetahna 
2 salottisipulia 
2 valkosipulin kynttä 
2 rkl paprikajauhetta 
2 rkl tomaattipyrettä 
1 rkl korianteria 
1 tl juustokuminaa 
4 rkl mantelilastuja / -rouhetta / -jauhetta

Pilko munakoisot reiluiksi paloiksi ja laita palat uunivuokaan, pirskota päälle öljyä, mausta suolalla ja pippurilla. Paahda 180 C noin 40 min.
Tee kuzi-maustetahna: surauta kaikki ainekset tehosekoittimessa tahnaksi.
Hienonna loput sipulit ja viipaloi chili. 
Kuullota sipuleita ja inkivääritahnaa isolla pannulla muutama minuutti, sekoita joukkoon kuzi-tahna ja paista vielä tovi.
Lisää vesi, sokeri ja liemikuutio, kiehauta.
Lisää paahdetut munakoisot ja hauduta miedolla lämmöllä 20 min, kunnes kastike vähän sakenee.
Sekoita joukkoon jugurtti.
Ripottele päälle rusinat, mantelilastut ja chiliviipaleet.
Tarjoile esimerkiksi naan-leivän tai riisin kanssa.



Kommentit