Falafel-pullat, helppo naan-leipä ja avokado-salsa
Tässäpä cross-kitcheniä parhaimmillaan: Lähi-idästä falafel-pullia, Intiasta naan-leipää ja meksikolainen avokado-salsa 😀
Falafel-pullia voi hyvin napostella ihan vain minttukastikkeen kanssa, naan-leipä sopii lisukkeeksi melkein mille vain ja salsa toimii tortillankin välissä. Tällä kertaa syötiin kaikkia yhdessä.
Joskus kun oikein halutaan herkutella kaulitaan naan-taikinan sisään juustoraastetta. Leipä on muuten parasta juuri paistettuna, joten voit huoletta pakastaa osan taikinasta, jos koko lasti ei mene kerralla.
Falafel-pullat
24 kpl
1 tlk kikherneitä
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
1,5 dl persiljaa
1 muna
1 dl korppujauhoja
1 rkl sitruunamehua
1 tl juustokuminaa
suolaa
chilijauhetta
Valuta kikherneet, hienonna sipulit.
Pyöräytä kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi.
Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 24 palaan. Muotoile palat kostutetuin käsin pieniksi pulliksi.
Pyörittele pullat seesaminsiemenissä.
Paista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen.
Minttukastike
200 g turkkilaista jogurttia
(kuivattua) minttua
1-2 tl juoksevaa hunajaa
1 rkl sitruunamehua
suolaa
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Naan-leipä
4-8 kpl
8 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1,5 tl suolaa
600 g kreikkalaista jogurttia
voita paistamiseen
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola, lisää jogurtti. Sekoita taikinaksi ja vaivaa muutama minuutti voimakkaasti, kunnes taikina alkaa irrota kädestä / kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja.
Jaa taikina 4-8 osaan ja kauli palat naan-leivän muotoisiksi letuiksi.
Karistele leivistä ylimääräinen jauho ja paista voissa pari minuuttia molemmin puolin.
Avokado-salsa
2 avokadoa
rasia kirsikkatomaatteja
1 pieni sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
2 rkl korianteria / persiljaa
1 lime
suolaa
chilihiutaleita
Falafel-pullia voi hyvin napostella ihan vain minttukastikkeen kanssa, naan-leipä sopii lisukkeeksi melkein mille vain ja salsa toimii tortillankin välissä. Tällä kertaa syötiin kaikkia yhdessä.
Joskus kun oikein halutaan herkutella kaulitaan naan-taikinan sisään juustoraastetta. Leipä on muuten parasta juuri paistettuna, joten voit huoletta pakastaa osan taikinasta, jos koko lasti ei mene kerralla.
Falafel-pullat
24 kpl
1 tlk kikherneitä
1 pieni sipuli
2 valkosipulin kynttä
1,5 dl persiljaa
1 muna
1 dl korppujauhoja
1 rkl sitruunamehua
1 tl juustokuminaa
suolaa
chilijauhetta
seesaminsiemeniä
Pyöräytä kaikki ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi.
Muotoile taikinasta tanko ja jaa se 24 palaan. Muotoile palat kostutetuin käsin pieniksi pulliksi.
Pyörittele pullat seesaminsiemenissä.
Paista miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia välillä käännellen.
Minttukastike
200 g turkkilaista jogurttia
(kuivattua) minttua
1-2 tl juoksevaa hunajaa
1 rkl sitruunamehua
suolaa
Sekoita kastikkeen ainekset keskenään.
Naan-leipä
4-8 kpl
8 dl vehnäjauhoja
1 rkl leivinjauhetta
1,5 tl suolaa
600 g kreikkalaista jogurttia
voita paistamiseen
Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola, lisää jogurtti. Sekoita taikinaksi ja vaivaa muutama minuutti voimakkaasti, kunnes taikina alkaa irrota kädestä / kulhon reunoista. Lisää tarvittaessa jauhoja.
Jaa taikina 4-8 osaan ja kauli palat naan-leivän muotoisiksi letuiksi.
Karistele leivistä ylimääräinen jauho ja paista voissa pari minuuttia molemmin puolin.
Avokado-salsa
2 avokadoa
rasia kirsikkatomaatteja
1 pieni sipuli
2-3 valkosipulin kynttä
2 rkl korianteria / persiljaa
1 lime
suolaa
chilihiutaleita
Kuutioi avokadot ja tomaatit, hienonna sipulit ja korianteri tai persilja. Purista limestä mehu. Sekoita ainekset keskenään, mausta suolalla ja chilihiutaleilla.
Kommentit
Lähetä kommentti