Marokkolainen bataattipata

Pähkinäisestä ja mausteisesta bataattipadasta joko pitää tai ei pidä, maustesekoitus on sen verran "eksoottinen".
Helppo naan-leipä toimii mainiosti tämänkin ruuan kumppanina.

4:lle

800 g bataattia 
2 salottisipulia 
4 valkosipulin kynttä 
1 rkl inkivääritahnaa 
2 tl juustokuminaa 
1 tl kanelia 
1 tl jauhettua korianteria 
suolaa 
1 tlk kidneypapuja 
1 dl maapähkinävoita 
1 tlk paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa 
4 dl vettä

Leikkaa bataatti kuutioiksi, hienonna sipulit. 
Kuullota sipulit, inkivääri ja mausteet isossa paistinpannussa tai kattilassa. Lisää bataatti ja kuullota vielä noin 5 minuuttia. 
Lisää valutetut pavut, maapähkinävoi, tomaatti ja vesi. Sekoita ja anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia välillä sekoittaen. 



Kommentit