Kesäkurpitsa-jauhelihapihvit ja purjo-ohrarisotto

Jauhelihapihveistä saa oikein meheviä, kun heittää sekaan kesäkurpitsaraastetta. Pihvitaikinasta tulee kyllä aika löysää, nättien pihvien muotoileminen käsillä ei ainakaan minulta onnistu... 
"Risoton" lopullinen keittoaika riippuu ohrahelmistä, saattaa viedä kauemminkin (usko paketin keitto-ohjetta). Nesteen määräkin on sinne päin: lisää vettä tarvittaessa, tai jos tuntuu kovin löysältä, laita maitoa vähemmän.

4:lle

Kesäkurpitsa-jauhelihapihvit
400 g kesäkurpitsaa
3 salottisipulia
3 valkosipulin kynttä
oreganoa
suolaa
mustapippuria
0,5 dl korppujauhoja
0,5 dl vettä
1 muna
400 g jauhelihaa

Raasta kesäkurpitsa, hienonna sipulit.
Kuullota kesäkurpitsaa ja sipuleita pannulla muutama minuutti, mausta ja siirrä syrjään jäähtymään.
Sekoita korppujauhot, vesi ja muna kulhossa, anna turvota 5 min.
Lisää jauheliha ja kesäkurpitsaseos korppujauhoihin, sekoita tasaiseksi.
Kauho lusikalla taikinasta kasoja pannulle ja tasoittele pihveiksi. Paista "sopivalla lämmöllä kauniin ruskeiksi" 😀
Voit myös paistaa pihvit uunissa, 200 C noin 15 min.

Purjo-ohrarisotto
0,5-1 purjo
timjamia
200 g ohrahelmiä
noin 8 dl vettä
2 kana- tai kasvisliemikuutiota
3 dl maitoa
cheddaria

Suikaloi purjo, raasta cheddar.
Kuullota purjosuikaleita ja timjamia kattilassa muutama minuutti, lisää loraus vettä ja keitä 15 min.
Lisää kattilaan ohrahelmet, vesi ja liemikuutiot, keitä kannen alla noin 40 min.
Lisää maito ja juustoraaste, sekoita, sammuta levy ja anna hautua hetki.



Kommentit