Itse tehty pinaattipasta ja kesäkurpitsa-tomaattilisuke

Voit käyttää pastaan myös pakastettua pinaattia, silloin saattaa jauhoja tarvita enemmän.
Kokeile korvata osa pinaatista rucolalla, ei ole pahaa niinkään.
Älä kasaa pastapötköjä yhteen läjään, tarttuvat tehokkaasti kiinni toisiinsa (kahteen kertaan tekemisestä on kokemusta...). Tai sitten ripottele kunnolla jauhoja päälle.

4:lle

Pasta
250-300 g durum-jauhoja
200 g tuoretta pinaattia

Sekoita jauhot ja pinaatti tehosekoittimessa taikinaksi. 
Kaada taikina pöydälle, vaivaa hetki ja tunnustele tarvitsetko lisää jauhoja. Taikinan pitäisi olla muovailuvahamaista - pehmeää ja joustavaa, mutta ei saa tarttua käsiin.
Ota taikinasta pieniä palloja ja pyörittele ohuiksi pötkylöiksi. Leikkaa pötköt muutaman sentin mittaisiksi paloiksi.
Keitä reilusti suolatussa vedessä noin 5 min.

Kesäkurpitsalisuke
200 g kesäkurpitsaa
1 pkt kirsikkatomaatteja
0,5 dl pinjansiemeniä
4 valkosipulin kynttä
1 tuore chili
50 g parmesaania
tuoretta basilikaa
suolaa
mustapippuria

Kuutioi kesäkurpitsa, puolita tomaatit, hienonna valkosipuli, chili ja basilika, raasta parmesaani.
Kuullota valkosipulia ja chiliä hetki isolla pannulla. 
Lisää pannulle kurpitsa ja tomaatit, kypsennä kunnes kurpitsa pehmenee.
Lisää pinjansiemenet, juustoraaste ja basilika, sekoita.
Lisää pannulle keitetty pasta ja loraus keitinvettä. Mausta suolalla ja pippurilla, sekoita.



Kommentit