Samettisen kermainen juuressosekeitto
Vaaleista juureksista tulee vähän väritön, mutta oi niin hyvä soppa. Ne myös pehmenevät keitettäessä tosi tehokkaasti, joten keitosta saa soseutettua helposti ihanan sileän.
Käyttämällä valmista peruna-sipulisekoitusta selviät vähemmällä kuorimisella ja pilkkomisella, mutta mikäänhän ei estä käyttämästä tuoreita pottuja.
300 g palsternakkaa
200 g maa-artisokkaa
pala juuriselleriä
1 rkl inkivääritahnaa
500 g peruna-sipulisekoitusta (pakaste)
1 kasvisliemikuutio
3 dl vettä
2 dl maitoa
2 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
Pilko palsternakka, maa-artisokka ja juuriselleri, kuullota kattilassa pari minuuttia.
Lisää inkivääritahna ja kuullota vielä hetki.
Lisää peruna-sipulisekoitus, liemikuutio, maito ja vesi. Keitä noin 20 min., kunnes juurekset ovat pehmeitä.
Soseuta keitto, lisää ruokakerma ja sekoita. Mausta suolalla ja pippurilla.
Koristele tuoreella timjamilla.
Kommentit
Lähetä kommentti