Teriyaki-munakoisot

Myönnän kärsiväni pahanlaatuisesta Jamie Oliver -fanituksesta, ja tämänkin ruuan alkuperäinen resepti on hänen repertuaaristaan. Harvoin kuitenkaan noudatan Jamien ohjeita kirjaimellisesti, muokkaan niitä sen mukaan mitä meikäläisistä kaupoista löytyy ja miten paljon jaksan hifistellä. 
En tiedä miksi, mutta välillä vettä on pannulla 10 minuutin haudutuksen jälkeen ihan reilusti ja silloin menen tämän ohjeen mukaan. Välillä taas vesi kiehuu kokonaan pois, ja silloin lisään koisojen kääntämisen yhteydessä ensin vähän öljyä, sitten sipulin, chilin ja pähkinät, ja paistan hetken ennen teriyaki-kastikkeen lisäämistä. Lopuksi vielä loraus vettä ja parin minuutin haudutus.
Jos tarjoat tämän lisukkeena, niin annos riittää kahdelle. Jos syöt sellaisenaan, valmista 1 koiso / syöjä.

1-2:lle

1 munakoiso
suolaa
mustapippuria
2,5 dl vettä
1 kevätsipuli
0,5-1 tuore chili
maapähkinöitä
2-3 rkl teriyaki-kastiketta

Viipaloi kevätsipuli, hienonna chili.
Halkaise munakoiso pitkittäin ja tee leikkuupintaan matalia viiltoja vinoruudukoksi.
Laita koisopuolikkaat pannulle leikkuupinta alaspäin, lisää vesi, suolaa ja mustapippuria. Hauduta kannen alla 10 min.
Käännä koisot ja lisää pannulle kevätsipulin valkoiset osat, chili ja kourallinen pähkinöitä. Hauduta pari minuuttia.
Lisää teriyaki-kastike ja hauduta vielä pari minuuttia. Heiluttele välillä pannua, jotta kastike sekoittuu veteen.
Koristele kevätsipulin vihreillä osilla.



Kommentit