Gado gado -salaatti

Gado gado on indonesialainen vähän kaikkea sisältävä salaatti, jonka juju on pähkinäinen kastike. 
Peruna ja pavut tekevät tästä jo todella ruokaisan, mutta lisää halutessasi keitettyjä munia ja/tai paistettua tofua (kuuluvat alkuperäisiin ohjeisiin).

4:lle

250 g kiinteitä perunoita
150 g pitkiä vihreitä papuja
1 dl soijapapuja tai herneitä
250 g miniluumu- tai kirsikkatomaatteja
pala kurkkua
1-2 porkkanaa
jäävuorisalaattia
150 g puna- tai kiinankaalia
1 dl mungpavun ituja
1 tlk kidneypapuja
1 dl suolapähkinöitä

Kastike
4 valkosipulin kynttä
1 dl maapähkinävoita
1 dl vettä
0,5 dl sitruunamehua
0,5 dl fariinisokeria
1 tl kuivattua chiliä
2 rkl kalakastiketta tai soijaa

Keitä perunat ja kuutioi / viipaloi ne hieman jäähtyneinä.
Sulata pavut, jos käytät pakastettuja. Puolita tomaatit, paloittele kurkku ja raasta porkkana. Pieni salaatti ja viipaloi kaali. Huuhtele ja valuta kidneypavut.
Sekoita kastikkeen ainekset tehosekoittimessa tasaiseksi.
Kokoa kaikki ainekset salaatiksi.



Kommentit