Fenkolikeitto ja juustoiset krutongit
Tämä oli ensimmäinen kokemukseni fenkolin kanssa kokkaamisesta, mutta ei varmasti jäänyt viimeiseksi. Jostain olin saanut päähäni etten välitä fenkolin mausta (vaikka anis-karkeista pidänkin), kuinka väärässä sitä ihminen voikaan olla...
Krutonkien kanssa piti vähän harjoitella kuvan ottamisen jälkeen. Parempi tulos tulee, kun leivän leikkaa pidemmiksi "tikuiksi", joita on paljon helpompi dipata keittoon. Tai sitten kannattaa leikata suoraan suupaloiksi.
4:lle
3 valkosipulin kynttä
2 salottisipulia
2 fenkolia
4:lle
3 valkosipulin kynttä
2 salottisipulia
2 fenkolia
1 tlk isoja valkoisia papuja
1 kasvisliemikuutio
5 dl vettä
suolaa
pippuria
Krutongit
1 muna
50 g cheddaria
kuivattua chiliä
1 tl fenkolinsiemeniä
vanhaa leipää
Hienonna sipulit, suikaloi fenkolit (jätä vihreät "hörsylät" koristeeksi), raasta cheddar hienolla terällä.
Kuullota sipuleita ja fenkolia hetki kattilassa, jätä sitten hautumaan noin 30 min., kunnes fenkolit ovat pehmeitä. Sekoittele välillä ja lisää tarvittaessa loraus vettä.
Lisää pavut säilöntäliemineen, liemikuutio ja vesi. Kiehauta ja anna taas hautua noin 20 min.
Soseuta (lisää tarvittaessa vettä) ja mausta suolalla ja pippurilla.
Riko muna kulhoon, lisää juustoraaste, chili ja fenkolinsiemenet, sekoita kunnolla tahnaksi.
Leikkaa leipä paloiksi ja pyörittele ne munaseoksessa.
Paista leipäpalat pannulla kauniin ruskeiksi.
Koristele keitto fenkolin hörsyillä ja tarjoile krutonkien kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti