Karibialainen kanapata

Makumatkamme ovat viime aikoina suuntautuneet itään, joten tehdään nyt täyskäännös ja matkataan Karibian lämpöön. Mausteaineita on niin että riittää, ja kaikilla on roolinsa.
Nestettä padassa on aika runsaasti, mutta jos sitä jää jäljelle niin saat mainion valmiin liemen vaikkapa jollekin sosekeitolle.
Tämä kanapata toimii muuten myös ihan ilman kanaakin, testattu on.

6:lle

6 broilerin paistileikettä
2 rkl sitruunamehua
2 tl currya
2 rkl ruoko- / fariinisokeria
1 bataatti
2-3 porkkanaa
2 salottisipulia
3/4 paprika
2 tuoretta chiliä
1 rkl inkivääritahnaa
1 kanelitanko
2 laakerinlehteä
2-3 valkosipulin kynttä
3 tl maustepippuria
2 tl fenkolin siemeniä
3 tl kurkumaa
suolaa
mustapippuria
1 l vettä
2 kanaliemikuutiota
kevätsipulia

Riisi
1 valkosipulin kynsi
1 salottisipuli
1/4 paprikaa
7,5 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
3 dl riisiä
1 tlk kidneypapuja
sitruunamehua
timjamia

Pilko bataatti, porkkana ja paprika. Hienonna sipuli ja chili, viipaloi kevätsipuli. Liuota liemikuutiot kuumaan veteen.
Mausta paistileikkeet sitruunamehulla, currylla ja ruokosokerilla, paista isossa pannussa kunnolla ruskeiksi.
Laita kasvispalat kulhoon, lisää mausteainekset ja pyörittele kunnolla sekaisin.
Lisää broilerien sekaan pannulle kasvikset ja kanaliemi, hauduta miedolla lämmöllä 45 min.
Padan poristessa hienonna riisiin tulevat sipulit ja paprika.
Kuullota sipuleita ja paprikaa hetki kattilassa, lisää loput ainekset ja keitä noin 20 min., kunnes riisi on kypsää.
Koristele pata kevätsipulilla ja tarjoile riisin kanssa.




Kommentit