Kanaa Kung Pao
Broileri marinoituu pitkään, mutta muuten tämä kiinalaisherkku on nopea ja helppo. Toki voit laittaa broikut marinoitumaan vaikka edellisenä iltana, niin saat töiden jälkeen pötyä pöytään siinä ajassa kun riisi kypsyy.
Alkuperäisessä ohjeessa olisi lisäksi 1 tl murskattuja setsuaninpippureita, mutta meille riittää tämä vähemmän pippurinen versio. Makua ja potkua on kyllä ihan riittävästi ilmankin.Perunajauhot tuppaavat "klimppiytymään" kastikeastian pohjalle, sekoita siis kunnolla ennen kuin lisäät pannulle.
4-5:lle
4-5:lle
500-600 g broilerin paistileikkeitä
2 rkl soijaa
1 rkl riisiviinietikkaa
3 tl perunajauhoja
1 tl suolaa
1 tuore chili
1 tl mustapippuria
6 valkosipulin kynttä
2 kevätsipulia
1 rkl inkivääritahnaa
kourallinen maapähkinöitä
Kastike
1 rkl perunajauhoja
3 rkl soijaa
1 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 rkl (seesami)öljyä
1 dl vettä
Paloittele broilerit. Sekoita kulhossa soija, etikka, perunajauhot, suola ja tilkka vettä. Lisää broilerit ja anna marinoitua jääkaapissa vähintään tunti.
Sekoita kastikkeen ainekset ja jätä syrjään odottamaan.
Paahda maapähkinät ja jätä syrjään odottamaan.
Hienonna chili ja valkosipuli, suikaloi kevätsipuli.
Paista chiliä ja mustapippuria hetki pannulla, lisää sitten broilerit marinadeineen ja paista muutama minuutti.
Lisää sipulit ja inkivääritahna, jatka paistamista kunnes broilerit ovat kypsiä (aika riippuu palojen koosta).
Lisää pannulle kastike ja sekoittele, kunnes kastike alkaa saostua. Lisää vielä pähkinät ja sekoita.
Tarjoile riisin tai nuudelien ja wok-vihannesten kanssa.
Musta riisi oli uusi, hyväksi havaittu tuttavuus. |
Kommentit
Lähetä kommentti