Saag aloo eli perunoita ja pinaattia
Saag aloo on pohjois-intialainen, mausteinen kasvisruoka. Sen voi syödä lisukkeena currylle, riisin kanssa tai niin kuin me, ihan siltäänsä.
Jugurtti on aika tärkeä saag aloon seuralainen, se leikkaa mukavasti ruuan tulisuutta. Yksi lusikallinen currytahnaa voi olla hyvinkin riittävä, jos et kaipaa suuhusi ilotulitusta
4:lle
1-2 salottisipulia
3 tomaattia
1 tl korianteria (tai maun mukaan tuoretta)
1-2 rkl punaista currytahnaa
1 kg perunoita
4:lle
1-2 salottisipulia
3 tomaattia
1 tl korianteria (tai maun mukaan tuoretta)
1-2 rkl punaista currytahnaa
1 kg perunoita
suolaa
mustapippuria
3-5 dl vettä
300 g pakastepinaattia
300 g pakastepinaattia
jugurttia
Mausteöljy
0,5 dl öljyä
4 valkosipulin kynttä
1 tuore chili
2 tl kuminan siemeniä
Pilko perunat sopiviksi suupaloiksi.
Mausteöljy
0,5 dl öljyä
4 valkosipulin kynttä
1 tuore chili
2 tl kuminan siemeniä
Pilko perunat sopiviksi suupaloiksi.
Hienonna salottisipuli ja tomaatit tehosekoittimessa. Lisää korianteri ja currytahna, sekoita.
Kuullota seosta isolla pannulla noin 5 min. välillä sekoitellen.
Lisää perunat pannulle, mausta suolalla ja pippurilla, sekoita.
Kaada pannulle vettä sen verran, että perunat melkein peittyvät. Kuumenna kiehuvaksi, laita kansi päälle ja anna porista hiljalleen välillä sekoitellen noin 10 min, kunnes perunat ovat melkein kypsiä.
Ota kansi pois ja paista niin kauan että neste haihtuu kokonaan, 15-20 min.
Perunoiden kypsyessä valmista mausteöljy: hienonna valkosipuli ja chili. Lorauta pienelle pannulle tai kattilaan reilusti öljyä, lisää muut ainekset ja kiehauta. Siirrä syrjään odottamaan.
Sekoita pinaatti perunoiden joukkoon ja kypsennä vielä muutama minuutti niin, että pinaatti on sulanut ja neste haihtunut.
Tarjoile mausteöljyn ja jugurtin kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti