Sitruunainen kanakeitto
Tämän kreikkalaisen keiton alkuperäisessä ohjeessa mm. keitellään itse kokonaisesta kanasta liemi, mutta kuka sellaista jaksaa tai ehtii? Olen siis muokannut ohjetta paremmin arki-iltaan sopivaksi, enkä usko että se hifistelemällä olisi kovinkaan paljon parempaa.
Voit yhtä hyvin maustaa broilerileikkeet suolalla, pippurilla, valkosipulirouheella ja sipulijauheella sekä paahtaa ne uunissa samaan aikaan sitruunoiden kanssa, nyt ei kaivata rapeaa ruskistuspintaa. Tai käytä aiemmasta ruuasta jääneitä tähteitä, ei tämä ole niin nuukaa.
Pinaattina kannattaa käyttää kokonaista lehtipinaattia. Hienonnetuista kuutioista tulee mielestäni jotenkin liian kokonaisvaltaisesti vihreää, pinaattikeiton näköistä.
6:lle
500-600 g broilerin paistileikkeitä tms.
suolaa
mustapippuria
3 valkosipulin kynttä
1 sipuli
1,5 l vettä
2 kanaliemikuutiota tai 3 rkl kanafondia
500 g kesäkurpitsaa
100 g pakastepinaattia
2 munaa
2 sitruunaa
3 dl orzo- eli jyväpastaa
Hienonna sipulit, kuutioi kesäkurpitsa, pilko broileri.
Kuullota sipuleita pari minuuttia, lisää sitten pannulle broileripalat ja paista miedolla lämmöllä kypsiksi, mausta suolalla ja pippurilla.
Leikkaa sitruunat puoliksi ja laita leikkauspinta ylöspäin pieneen uunivuokaan. Paahda uunissa (grillivastuksen alla) 220 C noin 20 min., kunnes sitruuna paahtuu pinnasta.
Kiehauta vesi ja liemikuutiot isossa kattilassa.
Purista sitruunoista mehu kulhoon. Vatkaa munat yksitellen mehuun, kunnes seos on sileää. Ota kauhalla noin 2 dl kuumaa lientä ja lisää sitä sitruunaseokseen muutama tilkka kerrallaan koko ajan sekoittaen.
Lisää kattilaan broileripalat, pinaatti ja kesäkurpitsat. Keitä 5-10 min.
Alenna lämpöä niin, että keitto höyryää mutta ei kiehu. Lisää sitruunaseos keittoon muutama tilkka kerrallaan koko ajan sekoittaen.
Lisää pasta ja keitä miedolla lämmöllä vielä reilut 5 min. välillä sekoittaen.
Kommentit
Lähetä kommentti