Herne-pekoni-vuohenjuustorisotto

Risotto, joka on oikein hyvää ilman vuohenjuustoakin. Molempi parempi...

4:lle

1-1,5 vettä
2-3 kana- tai kasvisliemikuutiota 
voita 
2 salottisipulia
1 pkt pekonia
tuoretta tai kuivattua timjamia 
400 g risottoriisiä  
200 g pakasteherneitä 
suolaa
mustapippuria 
100-150 g vuohenjuustoa 
75 g parmesaania tai pecorinoa

Hienonna sipuli, suikaloi pekoni, raasta parmesaani.
Kiehauta vesi, lisää liemikuutiot.
Kuullota sipulia, pekonia ja timjamia voissa, kunnes pekoni on kypsää ja sipulit pehmeitä (älä "kärvennä").
Lisää riisi ja kuullota vielä hetki.
Lisää lientä desi kerrallaan ja anna aina imeytyä kunnolla, ennen kuin lisäät enemmän. Jatka keittämistä kevyesti poreillen ja välillä sekoitellen noin 15 minuuttia, kunnes riisi on kypsää, mutta siinä on vielä purutuntumaa. 
Kun lientä on vielä hieman jäljellä, lisää herneet.
Mausta kypsä risotto suolalla ja pippurilla, lisää vuohenjuusto ja parmesaani.



Kommentit