Texmexantain bataattivuoka

Minä pilkon bataatin venemäisiksi lohkoiksi, mutta tee itse miten haluat. Kyse on vain siitä, että mitä pienempiä eli ohuempia viipaleita / lohkoja / paloja teet, sitä nopeammin ne kypsyvät.
Salsakastikkeen määrä riippuu siitä, miten "mehukasta" haluat sapuskan olevan.
Kasvisversion saat, kun korvaat jauhelihan vaikka härkiksellä tai lisäät papujen määrää.

4:lle

1 iso bataatti
suolaa
mustapippuria
400 g jauhelihaa
3 salottisipulia
1-2 tlk taco- / salsakastiketta
cayennepippuria
1 tlk (musta)papuja
150 g juustoraastetta
1 tuore chili

Pilko bataatti haluamasi kokoisiksi ja muotoisiksi paloiksi, hienonna sipuli ja suikaloi chili. Huuhdo ja valuta pavut.
Levitä bataatit isoon, voideltuun uunivuokaan, mausta suolalla ja pippurilla. Paista 225 C noin 20 min, kunnes bataatit pehmenevät.
Ruskista jauheliha, lisää sipuli, salsakastike ja cayennepippuri. Sekoita ja hauduta hetki. Lisää pavut ja sekoita.
Ota bataattivuoka uunista ja vaihda uuni grillivastukselle.
Lisää bataattien päälle osa juustoraasteesta, sitten jauhelihaseos ja loput juustosta.
Paista vielä muutama minuutti, kunnes juusto sulaa ja alkaa vähän ruskistua.
Koristele chilisuikaleilla.



Kommentit