Täytetyt kasvikset

Nyt retroillaan oikein kunnolla 😀
Kokeile täytettä myös isojen tomaattien tai sipulien kanssa, koverrat vain niistä sisuksen pois.
Täytteessä on määrät lähinnä ainesten suhteiden vuoksi, tee sen verran kuin luulet kasviksiin mahtuvan. Voit korvata tomaattimurskan osittain tai kokonaan vaikkapa salsakastikkeella, ja mausta muutenkin parhaaksi katsomallasi tavalla.
Juustoraasteena olen itse käyttänyt emmentalin ja mozzarellan sekoitusta, mutta esim. cheddar tai mikä tahansa sulava juusto toimii myös. Parmesaani on hyvää maun tuojana, mutta pelkiltään on liian kovaa ja kuivaa.

kesäkurpitsaa
(suippo)paprikaa

Täyte
500 g jauhelihaa
1-2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
1 tlk tomaattimurskaa
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
(provencen) yrttimaustetta
soijaa
worcherstershirekastiketta
juustoraastetta

Halkaise kesäkurpitsat pituussuunnassa ja koverra siemenosa pois.
Puolita paprikat tai leikkaa suippopaprikoista pala pois niin että saat hyvän aukon, poista siemenet.
Hienonna sipulit.
Kuullota sipuleita hetki, lisää jauheliha ja ruskista.
Lisää tomaattimurska ja mausteet, anna kiehua hiljalleen kunnes täyte on sopivan "kiinteää" eli enin neste haihtuu pois.
Täytä kurpitsat ja paprikat jauhelihaseoksella, ripottele päälle juustoraaste.
Paista uunissa (225 C noin 15 min,) tai grillaa kypsiksi.



Kommentit