Kana-taatelicouscous

Tämä on taatelien, appelsiinin ja kanelin takia makeahko ruoka. Jos siis olet kuin armaani (jolle tulee helposti "tökki", jos ruoka on liian makeaa), vaihda kastikkeessa appelsiininkuori ja hunaja vaikkapa harissatahnaan.
Papuja kannattaa vähän katkoa, ainakin meille osuu aina syötäväksi hankalan pitkiä versioita.
Jos ei maustekaapista löydy sumakkia, korvaa se juustokuminalla.

4:lle

200 g broileria
200 g pehmeitä taateleita
300 g ohuita vihreitä papuja (pakaste)
2 dl couscousia
4 dl vettä
2 tl sumakkia
1-2 tl kanelia
1 tl kurkumaa
suolaa
1 appelsiini

Kastike
1 appelsiinin kuori
200 g turkkilaista jugurttia
1 rkl juoksevaa hunajaa

Raasta appelsiinin kuori ja sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Laita kylmään odottamaan.
Leikkaa appelsiini kuorettomiksi lohkoiksi tai purista siitä mehu.
Suikaloi broileri ja kypsennä palat isolla pannulla. 
Lisää pannulle taatelit, pavut, couscous, vesi ja mausteet. Hauduta kannen alla muutama minuutti.
Sammuta levy ja anna vielä tekeytyä hetki. Sekoita couscous ilmavaksi. 
Lisää appelsiinilohkot tai mehu ja tarjoile ruoka jugurtttikastikkeen kanssa.



Kommentit