Avokadorisotto

Jos haluat hienostella, korvaa osa vedestä valkoviinillä. Lisää silloin viini ensin riisin joukkoon, ja sen imeydyttyä kasvislientä.

4:lle

2 salottisipulia
2 valkosipulin kynttä
3 dl risottoriisiä
1 l vettä
1 kasvisliemikuutota
2-3 avokadoa
suolaa
mustapippuria
2 dl raastettua parmesaania

Hienonna sipulit, raasta parmesaani.
Kuullota sipuleita pannulla tai kattilassa. Lisää riisi ja kuullota vielä hetki.
Kiehauta vesi ja liuota siihen liemikuutiot. Lisää lientä riisin sekaan desi kerrallaan välillä sekoitellen, anna aina imeytyä kunnolla. Riisin kypsymiseen menee yhteensä 30-40 min.
Kuutioi avokadot, muussaa osa haarukalla, mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää avokadot ja parmesaani valmiiseen risottoon, sekoita ja koristele tuoreella basilikalla.



Kommentit