Punajuuri-vuohenjuustokeitto

Nyt löytyi helppo soppa, joka taisi nousta sosekeittojen joukossa meidän kummankin suosikiksi.
Punajuuret kannattaa pilkkoa aika pieneksi, muuten niiden keittämisessä menee ikä ja terveys.

4:lle

1 kg punajuuria
3 salottisipulia
3 valkosipulin kynttä
8-9 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
150 g pehmeää vuohenjuustoa (tuorejuustoa)
1-2 dl ruokakermaa
2 rkl hunajaa
2 rkl balsamiviinietikkaa

Kuutioi punajuuret, hienonna sipulit.
Kuullota sipuleita hetki isossa kattilassa.
Lisää punajuuret, vettä sen verran, että punajuuret juuri peittyvät sekä liemikuutiot. Keitä noin 45 min,. kunnes punajuuret ovat kypsiä.
Lisää vuohenjuusto, kerma, hunaja ja viinietikka. Keitä sekoitellen, kunnes juusto on sulanut.
Soseuta keitto ja koristele tuoreilla yrteillä ja siemenillä.



Kommentit