Kesäkurpitsagratiini
Kesäkurpitsagratiini kuuluu niihin ruokiin, joihin minulla ei koskaan ole ollut kirjoitettua reseptiä. Ohje on itse asiassa peräisin armaani siskolta Ranskasta, saatu varmaan 30 vuotta sitten, ja aina tehty silmämääräisesti näppituntumalla 😀
Kesäkurpitsaa saa paistella pannulla aika pitkään, riippuu toki määrästä.
Muskottipähkinän kanssa kannattaa olla varovainen, mieluummin liian vähän kuin liikaa...
Juustoraasteeksi käy oikeastaan mikä tahansa, emmental ja cheddar erityisesti. Mozzarellaa tai parmesaania en laittaisi pelkästään, mutta sekoituksena jonkun muun kanssa toimii oikein hyvin.
kesäkurpitsaa
kesäkurpitsaa
suolaa
mustapippuria
muskottipähkinää
juustoraastetta
maitoa
Viipaloi kesäkurpitsa ohuiksi viipaleiksi, paista isolla pannulla kunnes kaikki neste on hävinnyt. Mausta suolalla, pippurilla ja muskottipähkinällä.
Levitä kurpitsaviipaleet voideltuun uunivuokaan, saa olla paksuhko kerros. Lisää sopivaksi katsomasi määrä juustoraastetta ja sekoita hieman. Kaada päälle maitoa sen verran, että kurpitsaviipaleet juuri ja juuri peittyvät.
Jos haluat, voit vielä lisätä ohuen kerroksen juustoraastetta, niin saat oikean gratiinipinnan.
Paista 200 C ainakin 30 min., kunnes gratiini on kunnolla hyytynyt.
Kommentit
Lähetä kommentti