Kasvis-samosat
Samosat olivat ensimmäinen askarteluni filotaikinan kanssa. Meni ihan mallikkaasti, tosin on todellakin syytä pitää huolta siitä, että taikinalevyt eivät pääse kuivahtamaan. Ei haittaa, jos levyt vähän repeilevät, rullatessa repeämät kyllä "häviävät".
Taikinalevyjen koosta riippuu kuinka moneen osaan ne kannattaa leikata.
Samosat eivät oikein toimi lämmitettyina, niistä häviää rapsakkuus. Jos siis tuntuu, että kaikkia ei tule syötyä kerralla, voit pakastaa osan rullista ja paistaa myöhemmin.
filotaikinalevyjä
2 porkkanaa
2 salottisipulia
3 valkosipulin kynttä
1 rkl inkivääritahnaa
tuoretta korianteria
1 tl currya
1 tl kardemummaa
1 tln neilikkaa
1 tl suolaa
1 tl currya
1 tl kardemummaa
1 tln neilikkaa
1 tl suolaa
1 tlk kikherneitä
40 g kuivia linssejä
1 dl (pakaste)herneitä
Pilko tai raasta porkkanat, hienonna sipulit ja korianteri.
Laita isolle pannulle porkkanat, sipulit, inkivääritahna, korianterin varsiosat ja mausteet, kuullota noin 10 min.
Lisää kikherneet ja linssit sekä vettä sen verran, että peittyvät. Keitä noin 40 min., kunnes linssit ovat kypsiä. Sekoittele välillä ja lisää tarvittaessa vettä. Tarkoitus on saada aikaiseksi vähän tahnamainen seos.
Lisää herneet ja korianterin lehdet, sekoita.
Voitele yksi filolevy öljyllä ja leikkaa poikittain kolmeen osaan. Lisää pienen levyn toiseen päähän täytettä 1-2 rkl, jätä reunoille reilu sentti tilaa.
Käännä pitkät reunat sisään ja rullaa taikinapala napakaksi pötköksi. Voitele tarvittaessa loppupää uudelleen niin, että levy tarttuu kunnolla kiinni.
Tee samalla tavalla niin monta rullaa kuin täytettä riittää.
Lado samosat saumapuoli alaspäin uunivuokaan tai -pellille (ei ihan kylki kylkeen), paista 180 C noin 15 min.
Tarjoile jonkun kivan dippikastikkeen kanssa.
Kommentit
Lähetä kommentti